Quartier Fou, nieuwe show Lichtstad Revuetheater

Gaat in première op zaterdag 18 november 2017 in het Parktheater in Eindhoven.

Het verhaal start in een chique landhuis. We vragen ons af wie die vreemde man toch is die zich daar ophoudt. Woont hij daar of is hij op bezoek? En wat doet hij eigenlijk? Hij lijkt eenzaam en in zichzelf gekeerd, maar toch waagt hij zich opeens buiten de deuren van zijn buitenpaleis. We treffen hem in een niet alledaagse stadswijk waar hij op zoek lijkt te zijn naar iets of iemand……

Wie is hij, die man die wij niet kennen? En welke mensen komen op zijn pad, welke ‘avonturen’ staan hem te wachten en hoe gaat hij daar mee om? Lichtstad Revuetheater pakt niet alleen uit met spetterende shownummers uit bijvoorbeeld Beauty and the Beast en Footloose, maar ook met stoere dansnummers van Beyoncé en kleine liedjes die je raken in je hart. Een vurige voorstelling over de eeuwige zoektocht naar liefde en erkenning.

De kaartverkoop voor de shows en showconcerten verloopt rechtstreeks via de schouwburgen, theaters of culturele centra.

Regie: Ruud van Bree
Muzikale leiding: Marnix Wetzer
Choreografie: Sandra van de Kerkhof
Kostuums: Agnes van Dijk

 

Expositie GOEDE SIER (verlengd tot 1 november 2017)


Een bijzondere expositie vanwege de combinatie van mijn ontwerpen met de sieraden van Nina Pjevac, een onlangs overleden vriendin en kunstcollega.

Het woord “weggooien” kwam niet voor in Nina’s vocabulaire.
Zij beschikte over een enorm talent om allerlei restmaterialen om te toveren in prachtige, exclusieve sieraden. Door het materiaal uit hun oorspronkelijke context te trekken ontstond iets heel bijzonders.

Zelf gebruik ik materiaal ook meermaals anders dan waarvoor het eigenlijk bestemd is. Inlegkruisjes vonden hun weg in een tweetal van mijn creaties.
Het gebruik van restmaterialen als mosselschelpen, sinaasappelschillen, zonnebloempitten en zeewier bewerkstelligde eveneens verrassende resultaten.

Zowel  Nina’s werk als het mijne is onconventioneel en markant. Het was een uitdaging om elkaar versterkende combinaties te vinden: het juiste sieraad bij de juiste creatie.
Of dit gelukt is? Kom kijken en oordeel zelf!

Galerie Le Garage
Prins Hendrikstraat 43 te Boxtel
Expositieperiode:  1 september – 1 oktober
Vernissage: Vrijdag 1 september om  17:00 uur

Openingstijden op zaterdag en zondag van 12:00 uur – 17:00 uur

Events

Evenementen, shows, exposities en publicaties in chronologische volgorde.
Events, shows, exhibitions and publications in chronological order.

Voordracht met spectaculaire show

Zondagmiddag 19 maart houdt Agnes van Dijk haar voordracht van Fascinatie naar Creatie.

U krijgt prachtig beeldmateriaal te zien en in deze spectaculaire modeshow worden ruim tien creaties getoond door Eefje Teurlings. Speciale gast is Ismène Elbers, een veelzijdig zangeres. Zij verzorgt de muzikale intermezzo’s.

De kracht van Agnes van Dijk ligt in haar fantasie en vermogen om materiaal uit de context van de oorspronkelijke bedoeling te halen. Hierdoor ontstaan verrassende en verbluffende modieuze creaties.

Zij vertelt in deze voordracht over haar inspiratieproces en hoe deze modecreaties tot stand komen. Mooie vondsten, experimenten, hindernissen en valkuilen bij het ontstaan van haar modeontwerpen passeren de revue.

Datum en tijd: 19 Maart van 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Kruithuis, Citadellaan 7 ‘s-Hertogenbosch
Kaarten vooraf reserveren: info@stichtingkubra.nl
Prijs: € 15.00

Foto: Lies Vogelzang

 

Mathilde

Op 21 januari 2017 werd het boek Mathilde, Muze, Mythe, Mysterie, gepresenteerd. Een bijzondere uitgave over Mathilde Willink, Nederlands bekendste muze. Een prachtig geschreven boek met nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal, waaronder mijn collage Mathilde in OnderWaterGewaad.

Exclusieve tops

Wil je tijdens de feestdagen iets bijzonders dragen? Loop dan eens binnen bij La Mode, Heezerweg 280 te Eindhoven. Daar zijn vanaf december exclusieve tops van plissé te koop die ik speciaal voor deze tijd van het jaar heb ontworpen.

In de etalage zijn twee unieke creaties te bewonderen, waaronder deze:

maura-plisse-8107-web

 

Voordracht met show: Van Fascinatie naar Creatie 4 november 2016

eefje-jurk-pauwenveren-2189-web

Hoe kom je erbij! Waar haal je je ideeën vandaan? Een veelgehoorde vraag. Met plezier geef ik  een inkijk in mijn werk en wat er zoal bij een creatief proces komt kijken.

In mijn voordracht maak ik je deelgenoot van mijn fascinaties, inspiratiebronnen , het ontwerpen en wat er allemaal vooraf gaat aan het eindresultaat, de creatie. Ik maak inzichtelijk hoe een inspiratieproces kan werken en hoe je je inspiratie kunt voeden en verdiepen.
De presentatie inspireert vooral omdat ook wordt ingegaan op hindernissen en valkuilen bij het scheppen van een kunstwerk.
Aan de hand van een door mij samengestelde selectie doe ik uit de doeken hoe mijn creaties zijn ontstaan en welk idee erachter schuit. Het accent in de voordracht ligt op het creëren van bijzondere couture (ik ben per slot van rekening modekunstenaar), maar mijn verhaal heeft raakvlakken met elk creatief proces.

Aan de hand van een beeldpresentatie (prachtige foto’s van de hand van Lies Vogelzang) leid ik je door mijn collecties. Er staan verschillende sensationele ontwerpen tentoongesteld en een aantal spectaculaire creaties worden door een model geshowd.

Locatie: Galerie De Ruimte, Molenstraat 1 te Geldrop

Show en expo 4 september 2016

14242218_1772985329638916_8682626898326441805_o

Aankondiging

Het jaarlijks evenement Kunstdorp Sint Anthonis belooft weer een uitzonderlijk gebeuren te worden. Meer dan zestig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bieden met hun kunstwerken een kijkje in de creatieve wereld. Schilderkunst, brons en keramiek, fotografie, sculpturen, hout, glas en design van hoog niveau.

MODE EN BEELDENDE KUNST
De organisatie is er opnieuw in geslaagd om een wel heel bijzondere kunstenaar naar Sint Anthonis te halen. De kostuumontwerpster Agnes van Dijk. Haar eigentijdse creaties bewegen zich tussen mode en beeldende kunst. Ze houdt van het uitwerken van ogenschijnlijk vreemde ideeën in iets stijlvols, iets kunstzinnigs. Mannequins showen haar creaties en laten het publiek van dichtbij zien hoe en waarmee het gemaakt is.

MEER INFORMATIE
Locatie: Brink 3, 5845 BH Sint Anthonis (centrum Sint Anthonis)
Openingstijden: Zondag 4 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Entree: Gratis

© foto: Lies Vogelzang

Madame B. en Algue in Oosterscheldemuseum 19 juni – 31 augustus 2016

Museum oosterschelde-6410 web

© foto: Lies Vogelzang

Catwalkshow 30 April 2016

Geldrop catwalk-0306

 

© foto: Lies Vogelzang

 

En nu, Revue! 2015/2016

VanityWe

Aankondiging

Mijn nieuwe collectie Revuelesque is voor het eerst te zien in het premièreweekend van En nu…. Revue!, de gloednieuwe show van het Lichtstad Revuetheater (LRT).

Veel spectaculaire creaties die ik speciaal voor deze voorstelling heb ontworpen, passeren de revue. Unieke stukken waar de glamour, extravagantie en verleidelijkheid vanaf spatten.
Een unieke kans om mijn creaties live op de bühne te zien schitteren, met verve gedragen door de spelers en het ballet van het LRT.

Wanneer? 20 en 21 November 2015
Waar? Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1, 5615 EN Eindhoven

Bent u verhinderd het premièreweekend te bezoeken? Dan is er nog altijd kans om naar een van de volgende voorstellingen te gaan in een theater in Zuid-Nederland en België.

My new collection Revuelesque will be first seen in the premiere weekend of And now … . Revue! , the brand new show of the Lichtstad Revuetheater( LRT) .

Many spectacular creations I designed specifically for the final scene will be shown. Unique pieces with splashing  glamour , extravagance and seduction. Some of them are already seen on my website.

But is an unique opportunity to watch my creations shine live on stage,  worn by the players and the ballet of the LRT .

When? 20 and 21 November 2015
Where? Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 , 5615 Eindhoven

© foto: Lies Vogelzang

Info: www.lichtstadrevuetheater.nl

 

Dark Beauty Magazine en Vogue 2015

Deze foto werd in de augustus gepubliceerd.

royal wave en mother earth

 

© foto: Gabrielle Viertel

De 7evende Smaak 2014

slider CurvyOrganzaDress (2)

Aankondiging

De 7evende Smaak is een exclusief evenement waar vormgeving, vakmanschap en haute cuisine samenkomen. Deze happening vindt plaats van 26 t/m 28 september 2014.

In de ruimten van het Designhuis, Eindhoven, is het mogelijk zeven smaken afzonderlijk te beleven. Jong talent, bijzondere ondernemers en een topkok leveren hieraan hun bijdragen.

© foto: Lies Vogelzang

 

Qualis Magazine 2014

AgMiml240214001
Deze creatie verscheen in het zomernummer 2014 van Qualis Magazine, een uitgave van Qualis Makelaars.
© foto: Arton Photography

Vrouwen in de Hoofdrol 2014

AllDayPearlDress-4035

Aankondiging

AllDayPearlDress, mijn creatie van inlegkruisjes, is geselecteerd voor de kunsttentoonstelling Vrouwen in de Hoofdrol. Een deskundige jury bestaande uit Inge Borsje (Project Leader Exhibitions, Van Abbemuseum), Marlies Bonger (Gynaecoloog, Máxima Medisch Centrum) en Wanda van Meer (Sales Manager Gynaecological Solutions, Hologic) kozen de kunstwerken uit die van 4 juni tot 1 september 2014 worden geëxposeerd in het Máxima Medisch Centrum, De Run 4600, 5504 DB Veldhoven.

© foto: Lies Vogelzang

Lezing in Het Weverijmuseum Geldrop 2014

lezing Geldrop dans-8 web

Aankondiging

Op 7 juni 2014 om 13.30 uur geef ik een lezing in Het Weverijmuseum, Molenstraat 21 te Geldrop. De lezing wordt opgeluisterd met een fotopresentatie, geëxposeerde creaties, modellen die creaties showen en een performance in de creatie Isadora uit de collectie Skinny Movement.

© foto: Lies Vogelzang

Jane Chapman will wear Stonehenge Mystery 2013

IMG_25951461540_172710156271229_471116515_n

Jubileum Het Weverijmuseum Geldrop 2013

Jubileumcreatie-6957 webjubileumcreatie2-2429 web

Aankondiging

Het Weverijmuseum viert haar 150-jarig jubileum. Voor deze gelegenheid ontwierp en maakte ik twee creaties van het nog aanwezige restmateriaal.
Van 12 oktober – 20 oktober 2013 zijn deze jubileumontwerpen te zien in het Weverijmuseum, Molenstraat 21 Geldrop.

Zondag 20 oktober om 15.30 uur geef ik een lezing in De Wiele (naast het museum) over de inspiratie, de uitdagingen en de valkuilen van het maakproces.
www.weverijmuseum.nl

© foto: Lies Vogelzang

 

Dutch Design Week Eindhoven 2013

goud-groen kort-1959 copy 2 web

Aankondiging

Van 19 oktober tot en met 27 oktober in Source District op
Strijp T te Eindhoven.
Ingang/Entrance Achtseweg Zuid 151

© foto: Lies Vogelzang

VAN ABBEHUIS 2013

Expo Van Abbehuis web

 

 

 

 

Aankondiging

Wil je genieten van de bijzondere combinatie van Cornelis le Mair’s klassieke schilderkunst en mijn extravagante couture?
25 mei -1 juli 2013
Van Abbehuis, Bilderdijklaan 19 te Eindhoven.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.
Telefoon 040 2125118
www.cornelislemair.com

© foto: Lies Vogelzang

FashionTelevision.nl: Landschap en Modekunst 2013

Recensie
In Waalre, een dorpje onder de rook van Eindhoven, is afgelopen weekend een expositie geopend met de titel ‘Mode en Landschap’. Agnes van Dijk, zelfbenoemd modekunstenares, verzorgt hier tot en met 7 april een tentoonstelling van een deel van haar werk dat het midden houdt tussen mode en beeldende kunst; niet in de laatste plaats omdat ze voor haar ontwerpen regelmatig gebruik maakt van onconventionele materialen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van inlegkruisjes als basis voor het ontwerp AlldayPearlDress (zie foto).
Landschap en mode
Voor deze tentoonstelling heeft Agnes van Dijk acht creaties uit haar collectie ‘Good Gracious!’ geselecteerd, die tentoongesteld worden tegen de abstracte landschapsschilderkunst van kunstenaar Clem Stroeken. Mocht je je binnenkort dus in de buurt van de Nederlandse lichtstad bevinden, neem dan eens een kijkje in het Waalres Museum om te ontdekken wat de thema’s  mode en landschap volgens deze kunstenaars met elkaar te maken hebben.
Tekst: Nienke van Hijum, 2013
© foto: Lies Vogelzang

CelluLiteDress in Van Abbe Museum 2012

 CelluLiteDress-5132

Aankondiging

CelluLiteDress in het VanAbbeMuseum

© foto: Lies Vogelzang

top