Evenementen, shows, exposities en publicaties in chronologische volgorde.
Events, shows, exhibitions and publications in chronological order.

2019

Nominatie Eindhoven Cultuurprijs

Ik ben genomineerd voor de Eindhoven Cultuurprijs:) Enorm leuk en wat een eer! Met  het winnen van de publieksprijs kun jij mij helpen door op mij te stemmen.

Hieronder de link. En als je tijd en zin hebt, kijk dan vooral even naar het filmpje. Dat geeft een mooi beeld van mijn werk.

Stemmen kan tot 30 september 2019.

https://lnkd.in/giqZZwU

Publicatie boek

Lies Vogelzang fotografeert al tien jaar mijn werk en voor deze bijzondere uitgave hebben wij een selectie van de mooiste beelden gemaakt. Een oogstrelende uitgave, prachtig vormgegeven. ModeCapriole is een gelimiteerde uitgave en is te bestellen via info@agnesvandijk.nl of telefoon nummer 06 22610549
Prijs € 59,95 (exclusief verzendkosten)

 

ZijSpreekt

Ik heb mij verbonden aan ZijSpreekt, het sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen, want ik vertel graag over mijn werk en met plezier maak ik mijn toehoorders deelgenoot van mijn inspiratieproces, mijn (om)weg naar ModeKunst, de mooie vondsten, de experimenten en de verhalen achter mijn creaties. Dat doe ik met mijn voordracht ModeCapriole, van Ambacht tot Zeewier. Dit is niet zomaar een verhaal, maar een belevenis waarin het publiek wordt verrast met filmbeelden, prachtig fotomateriaal en desgewenst echte creaties op pop en mannequin. Mijn voordracht is niet alleen interessant voor modeliefhebbers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het artistieke denken en graag geïnspireerd wil worden.

Ik kan mijn voordracht naar wens samenstellen en toegespitst op bijvoorbeeld:

  • Inspiratieproces
  • Materialen en techniek
  • Duurzaamheid
  • Kunst en cultuur
  • Show en entertainment

Boeking en info https://www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/Agnes-van-Dijk/928/

 

 

Van gesponnen draad naar hedendaags gewaad van 7 april – 25 augustus

Jubileumexpositie Jan Teunissen

Het weekend van 9 en 10 maart vindt de jubileumexpositie van kunstschilder Jan Teunissen plaats. Hij heeft mij gevraagd zijn tentoonstelling aan te kleden met mijn creaties. Een uitnodiging waaraan ik graag gehoor geef. De creaties die ik geëxposeerd worden zijn de keuze van Jan en zijn vrouw Riet.

Creaties & Conversaties in het Stadstheater Zoetermeer

Tijdens het Theaterweekend kom ik met mijn creaties naar het Stadstheater en zal ik op gezette tijdstippen een korte presentatie geven waarin ik uitleg waar mijn werk vandaan komt, hoe ik op de ideeën kom en hoe ik daarmee aan de slag ga. Van 12:00 uur tot 23:00 uur zwieren er modellen rond door het gebouw, gekleed in mijn ontwerpen.

In de VIP-stage van het theater geef ik informatieve presentaties om 13:00 uur,
15:00 uur, 18:00 uur en 19:30 uur. Je bent van harte uitgenodigd om deze te komen bezoeken. Toegang is gratis.

https://stadstheater.nl/s73728/Agnes_van_Dijk_Theaterweekend

 

2018

CoutureWalk 2018

De CoutureWalk 2018 op 1 december in de John Geven Studio, een groots modespektakel georganiseerd door DesarDesign.

Foto: Marjo van der Heijden

Fotoshoot Edsilia Rombley

In november verschijnt een nieuw nummer van het ForYouMagazine. Hierin een fotoreportage van Edsilia Rombley gekleed in mijn ontwerpen. Op de foto treedt Edsilia op in een creatie van latex met ingelegde orchideeën.

De volledige fotoshoot vind je hier

Crowdfundcampagne Fotoboek

10 September lanceerden Lies Vogelzang en ik onze crowdfundcampagne voor ons boek ModeCapriole, door het oog van de lens.
Lies fotografeert al 10 jaar mijn creaties en uit al het mooie, gevarieerde fotomateriaal willen we een selectie maken en publiceren in een oogstrelend fotokijkboek.
Formaat 30 x 30, ongeveer 100 pagina’s, mooi papier, professioneel vormgegeven en voorzien van boeiende teksten. Een exclusieve editie van excellente kwaliteit. Onze crowdfundcampagne wordt gefaciliteerd door VoordeKunst, platform voor de culturele sector.
Wil je ons helpen om ons boek mogelijk te maken? Steun ons alsjeblieft via
http://www.voordekunst.nl/projecten/7282-modecapriole
Wij bieden aantrekkelijke beloningen voor wie ons helpt. En eeuwige dank natuurlijk!

Elk bedrag is welkom en als kers op de taart organiseren we speciaal voor onze donateurs een feestelijke boekpresentatie in het voorjaar van 2019. Deze bijzondere happening vindt plaats in Galerie De Ruimte, waar de samenwerking tussen Lies en mij begon.
De crowdfundcampagne loopt tot 15 oktober.

 

Expositie Albert Van Abbehuis

Van 1 september tot 8 oktober staan zeven creaties tentoongesteld in de biljartkamer van het Albert van Abbehuis, Bilderdijk 19 te Eindhoven.

Geopend van donderdag tot en met zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur

De expositie wordt opgeluisterd  met een fotopresentatie en de filmclip ModeCapriole.

For You Magazine

Fotoshoot met O’G3NE gepubliceerd.

CoutureWalk 2018

Op 1 december in de John Geven studio’s te Nuenen

Staanplaatsen €20,-
Zitplaatsen €40,-
Vipseats inclusief luxe walking diner €100,-

RESERVEREN : info@desardesign.nl

Try-out ModeCapriole

Tijdens het Art Cafe van Kollectief Eindhovense Kunsten (KEK 040!) is een try-out van mijn verhalende voordracht ModeCapriole, van Ambacht tot Zeewier.

Datum: 31 mei 20:00 uur

Plaats: Pand P, Leenderweg 65 Eindhoven

Edsilia Rombley in mijn ontwerpen

 

Najaar 2018 fotoshoot met Edsilia Rombley. Geproduceerd door Hardy’s voor For You Magazine.

 

Expositie Oud-Rekem, België

Tijdens dit Pinksterevenement exposeer ik met tien creaties.

O’G3NE in mijn ontwerpen

Op 26 maart is er een fotoshoot met OG3NE in het Louwman Museum Den Haag. De dames gaan mijn ontwerpen dragen en worden gefotografeerd bij spectaculaire automobielen. De fotoshoot is geproduceerd door Hardy’s en in juni worden de foto’s gepubliceerd in het ForYou Magazine

Foto: William Rutten

De resultaten van de fotoshoot vindt je hier

Filmopnamen ModeCapriole!

In januari 2018 vinden de opnamen van mijn filmclip ModeCapriole! plaats in de grote theaterzaal van Pand P, Eindhoven.

 

Zee-creaties in GLO’ART, Lanaken, Belgie

Mijn creaties van mosselschelpen, zeesterren, scheermesschelpen en kurk staan momenteel in Internationaal Kunstencentrum GLO’ART in België.
Uitsluitend te zien tijdens gearrangeerde previews. Voor informatie en data: www.gloart.be

© foto: Lies Vogelzang

2017

Als Parelmoer

Als Parelmoer verschijnt als vijfde deel in de reeks 99 Editions, in een gelimiteerde oplage van 99 exemplaren. Deze bundel van gedichten en fotografie hoort een gesigneerde print van mijn pauwenveercreatie Hunting van Gabriele Viertel. Eveneens in een oplage van 99, formaat 32.5 x 23 cm, geprint op 305 grs Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth Paper.


Hunting

Purple Octopus in het Van Abbemuseum

Van 21 december 2017 tot 3 januari 2018 staat Purple Octopus tentoongesteld in de studio van het Van Abbemuseum, Eindhoven.


© foto: Lies Vogelzang

Quartier Fou, nieuwe show Lichtstad Revuetheater

Gaat in première op zaterdag 18 november 2017 in het Parktheater in Eindhoven.

Het verhaal start in een chique landhuis. We vragen ons af wie die vreemde man toch is die zich daar ophoudt. Woont hij daar of is hij op bezoek? En wat doet hij eigenlijk? Hij lijkt eenzaam en in zichzelf gekeerd, maar toch waagt hij zich opeens buiten de deuren van zijn buitenpaleis. We treffen hem in een niet alledaagse stadswijk waar hij op zoek lijkt te zijn naar iets of iemand……

Wie is hij, die man die wij niet kennen? En welke mensen komen op zijn pad, welke ‘avonturen’ staan hem te wachten en hoe gaat hij daar mee om? Lichtstad Revuetheater pakt niet alleen uit met spetterende shownummers uit bijvoorbeeld The Beauty and the Beast en Footloose, maar ook met stoere dansnummers van Beyoncé en kleine liedjes die je raken in je hart. Een vurige voorstelling over de eeuwige zoektocht naar liefde en erkenning.

De kaartverkoop voor de shows en showconcerten verloopt rechtstreeks via de schouwburgen, theaters of culturele centra.

Regie: Ruud van Bree
Muzikale leiding: Marnix Wetzer
Choreografie: Sandra van de Kerkhof
Kostuums: Agnes van Dijk

 

Expositie GOEDE SIER


Een bijzondere expositie vanwege de combinatie van mijn ontwerpen met de sieraden van Nina Pjevac, een onlangs overleden vriendin en kunstcollega.

Het woord “weggooien” kwam niet voor in Nina’s vocabulaire.
Zij beschikte over een enorm talent om allerlei restmaterialen om te toveren in prachtige, exclusieve sieraden. Door het materiaal uit hun oorspronkelijke context te trekken ontstond iets heel bijzonders.

Zelf gebruik ik materiaal ook meermaals anders dan waarvoor het eigenlijk bestemd is. Inlegkruisjes vonden hun weg in een tweetal van mijn creaties.
Het gebruik van restmaterialen als mosselschelpen, sinaasappelschillen, zonnebloempitten en zeewier bewerkstelligde eveneens verrassende resultaten.

Zowel  Nina’s werk als het mijne is onconventioneel en markant. Het was een uitdaging om elkaar versterkende combinaties te vinden: het juiste sieraad bij de juiste creatie.
Of dit gelukt is? Kom kijken en oordeel zelf!

Galerie Le Garage
Prins Hendrikstraat 43 te Boxtel
Expositieperiode:  1 september – 1 november
Vernissage: Vrijdag 1 september om  17:00 uur

Openingstijden op zaterdag en zondag van 12:00 uur – 17:00 uur

Voordracht met spectaculaire show

Zondagmiddag 19 maart 2017 houdt Agnes van Dijk haar voordracht van Fascinatie naar Creatie.

U krijgt prachtig beeldmateriaal te zien en er worden ruim tien creaties getoond door Eefje Teurlings. Speciale gast is Ismène Elbers, een veelzijdig zangeres. Zij verzorgt de muzikale intermezzo’s.

De kracht van Agnes van Dijk ligt in haar fantasie en vermogen om materiaal uit de context van de oorspronkelijke bedoeling te halen. Hierdoor ontstaan verrassende en verbluffende modieuze creaties.

Zij vertelt in deze voordracht over haar inspiratieproces en hoe deze modecreaties tot stand komen. Mooie vondsten, experimenten, hindernissen en valkuilen bij het ontstaan van haar modeontwerpen passeren de revue.

Datum en tijd: 19 Maart van 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Kruithuis, Citadellaan 7 ‘s-Hertogenbosch
Kaarten vooraf reserveren: info@stichtingkubra.nl
Prijs: € 15.00

Foto: Lies Vogelzang

 

Mathilde

Op 21 januari 2017 werd het boek Mathilde, Muze, Mythe, Mysterie gepresenteerd. Een bijzondere uitgave over Mathilde Willink, Nederlands bekendste muze. Een prachtig geschreven boek met nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal, waaronder mijn collage Mathilde in OnderWaterGewaad.

Auteur: Lisette de Zoete
Eindredactie: Lieneke Koornstra

2016

Exclusieve tops

Wil je tijdens de feestdagen iets bijzonders dragen? Loop dan eens binnen bij La Mode, Heezerweg 280 te Eindhoven. Daar zijn in december 2016 exclusieve tops van plissé te koop die ik speciaal voor deze tijd van het jaar heb ontworpen.

In de etalage zijn twee unieke creaties te bewonderen, waaronder deze:

maura-plisse-8107-web

 

Voordracht met show: Van Fascinatie naar Creatie

eefje-jurk-pauwenveren-2189-web

Hoe kom je erbij! Waar haal je je ideeën vandaan? Een veelgehoorde vraag. Met plezier geef ik  een inkijk in mijn werk en wat er zoal bij een creatief proces komt kijken.

In mijn voordracht maak ik je deelgenoot van mijn fascinaties, inspiratiebronnen , het ontwerpen en wat er allemaal vooraf gaat aan het eindresultaat, de creatie. Ik maak inzichtelijk hoe een inspiratieproces kan werken en hoe je je inspiratie kunt voeden en verdiepen.
De presentatie inspireert vooral omdat ook wordt ingegaan op hindernissen en valkuilen bij het scheppen van een kunstwerk.
Aan de hand van een door mij samengestelde selectie doe ik uit de doeken hoe mijn creaties zijn ontstaan en welk idee erachter schuit. Het accent in de voordracht ligt op het creëren van bijzondere couture (ik ben per slot van rekening modekunstenaar), maar mijn verhaal heeft raakvlakken met elk creatief proces.

Aan de hand van een beeldpresentatie (prachtige foto’s van de hand van Lies Vogelzang) leid ik je door mijn collecties. Er staan verschillende sensationele ontwerpen tentoongesteld en een aantal spectaculaire creaties worden door een model geshowd.

Locatie: Galerie De Ruimte, Molenstraat 1 te Geldrop

Show en expo 4 september 2016

14242218_1772985329638916_8682626898326441805_o

Aankondiging

Het jaarlijks evenement Kunstdorp Sint Anthonis belooft weer een uitzonderlijk gebeuren te worden. Meer dan zestig gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland bieden met hun kunstwerken een kijkje in de creatieve wereld. Schilderkunst, brons en keramiek, fotografie, sculpturen, hout, glas en design van hoog niveau.

MODE EN BEELDENDE KUNST
De organisatie is er opnieuw in geslaagd om een wel heel bijzondere kunstenaar naar Sint Anthonis te halen. De kostuumontwerpster Agnes van Dijk. Haar eigentijdse creaties bewegen zich tussen mode en beeldende kunst. Ze houdt van het uitwerken van ogenschijnlijk vreemde ideeën in iets stijlvols, iets kunstzinnigs. Mannequins showen haar creaties en laten het publiek van dichtbij zien hoe en waarmee het gemaakt is.

MEER INFORMATIE
Locatie: Brink 3, 5845 BH Sint Anthonis (centrum Sint Anthonis)
Openingstijden: Zondag 4 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Entree: Gratis

© foto: Lies Vogelzang

Madame B. en Algue in Oosterscheldemuseum

Museum oosterschelde-6410 web

Van 19 juni tot 31 augustus

© foto: Lies Vogelzang

Catwalkshow 30 April

Geldrop catwalk-0306

 

© foto: Lies Vogelzang

 

2015

En nu, Revue!

VanityWe

Aankondiging

Mijn nieuwe collectie Revuelesque is voor het eerst te zien in het premièreweekend van En nu…. Revue!, de gloednieuwe show van het Lichtstad Revuetheater (LRT).

Veel spectaculaire creaties die ik speciaal voor deze voorstelling heb ontworpen, passeren de revue. Unieke stukken waar de glamour, extravagantie en verleidelijkheid vanaf spatten.
Een unieke kans om mijn creaties live op de bühne te zien schitteren, met verve gedragen door de spelers en het ballet van het LRT.

Wanneer? 20 en 21 November 2015
Waar? Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1, 5615 EN Eindhoven

Bent u verhinderd het premièreweekend te bezoeken? Dan is er nog altijd kans om naar een van de volgende voorstellingen te gaan in een theater in Zuid-Nederland en België.

My new collection Revuelesque will be first seen in the premiere weekend of And now … . Revue! , the brand new show of the Lichtstad Revuetheater( LRT) .

Many spectacular creations I designed specifically for the final scene will be shown. Unique pieces with splashing  glamour , extravagance and seduction. Some of them are already seen on my website.

But is an unique opportunity to watch my creations shine live on stage,  worn by the players and the ballet of the LRT .

When? 20 and 21 November 2015
Where? Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1 , 5615 Eindhoven

© foto: Lies Vogelzang

Info: www.lichtstadrevuetheater.nl

 

Dark Beauty Magazine en Vogue

Deze foto werd in de augustus gepubliceerd.

royal wave en mother earth

 

© foto: Gabrielle Viertel

2014

De 7evende Smaak

slider CurvyOrganzaDress (2)

Aankondiging

De 7evende Smaak is een exclusief evenement waar vormgeving, vakmanschap en haute cuisine samenkomen. Deze happening vindt plaats van 26 t/m 28 september 2014.

In de ruimten van het Designhuis, Eindhoven, is het mogelijk zeven smaken afzonderlijk te beleven. Jong talent, bijzondere ondernemers en een topkok leveren hieraan hun bijdragen.

© foto: Lies Vogelzang

Qualis Magazine

AgMiml240214001
Deze creatie verscheen in het zomernummer 2014 van Qualis Magazine, een uitgave van Qualis Makelaars.
© foto: Arton Photography

Vrouwen in de Hoofdrol

AllDayPearlDress-4035

Aankondiging

AllDayPearlDress, mijn creatie van inlegkruisjes, is geselecteerd voor de kunsttentoonstelling Vrouwen in de Hoofdrol. Een deskundige jury bestaande uit Inge Borsje (Project Leader Exhibitions, Van Abbemuseum), Marlies Bonger (Gynaecoloog, Máxima Medisch Centrum) en Wanda van Meer (Sales Manager Gynaecological Solutions, Hologic) kozen de kunstwerken uit die van 4 juni tot 1 september 2014 worden geëxposeerd in het Máxima Medisch Centrum, De Run 4600, 5504 DB Veldhoven.

© foto: Lies Vogelzang

Lezing in Het Weverijmuseum Geldrop

lezing Geldrop dans-8 web

Aankondiging

Op 7 juni 2014 om 13.30 uur geef ik een lezing in Het Weverijmuseum, Molenstraat 21 te Geldrop. De lezing wordt opgeluisterd met een fotopresentatie, geëxposeerde creaties, modellen die creaties showen en een performance in de creatie Isadora uit de collectie Skinny Movement.

© foto: Lies Vogelzang

2013

Jane Chapman will wear Stonehenge Mystery

IMG_25951461540_172710156271229_471116515_n

Jubileum Het Weverijmuseum Geldrop

Jubileumcreatie-6957 webjubileumcreatie2-2429 web

Aankondiging

Het Weverijmuseum viert haar 150-jarig jubileum. Voor deze gelegenheid ontwierp en maakte ik twee creaties van het nog aanwezige restmateriaal.
Van 12 oktober – 20 oktober 2013 zijn deze jubileumontwerpen te zien in het Weverijmuseum, Molenstraat 21 Geldrop.

Zondag 20 oktober om 15.30 uur geef ik een lezing in De Wiele (naast het museum) over de inspiratie, de uitdagingen en de valkuilen van het maakproces.
www.weverijmuseum.nl

© foto: Lies Vogelzang

 

Dutch Design Week Eindhoven

goud-groen kort-1959 copy 2 web

Aankondiging

Van 19 oktober tot en met 27 oktober in Source District op
Strijp T te Eindhoven.
Ingang/Entrance Achtseweg Zuid 151

© foto: Lies Vogelzang

VAN ABBEHUIS

Expo Van Abbehuis web

 

 

Wil je genieten van de bijzondere combinatie van Cornelis le Mair’s klassieke schilderkunst en mijn extravagante couture?

25 mei -1 juli 2013
Van Abbehuis, Bilderdijklaan 19 te Eindhoven.
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.
Telefoon 040 2125118
www.cornelislemair.com

© foto: Lies Vogelzang

FashionTelevision.nl: Landschap en Modekunst

Recensie
In Waalre, een dorpje onder de rook van Eindhoven, is afgelopen weekend een expositie geopend met de titel ‘Mode en Landschap’. Agnes van Dijk, zelfbenoemd modekunstenares, verzorgt hier tot en met 7 april een tentoonstelling van een deel van haar werk dat het midden houdt tussen mode en beeldende kunst; niet in de laatste plaats omdat ze voor haar ontwerpen regelmatig gebruik maakt van onconventionele materialen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van inlegkruisjes als basis voor het ontwerp AlldayPearlDress (zie foto).
Landschap en mode
Voor deze tentoonstelling heeft Agnes van Dijk acht creaties uit haar collectie ‘Good Gracious!’ geselecteerd, die tentoongesteld worden tegen de abstracte landschapsschilderkunst van kunstenaar Clem Stroeken. Mocht je je binnenkort dus in de buurt van de Nederlandse lichtstad bevinden, neem dan eens een kijkje in het Waalres Museum om te ontdekken wat de thema’s  mode en landschap volgens deze kunstenaars met elkaar te maken hebben.
Tekst: Nienke van Hijum, 2013
© foto: Lies Vogelzang

2012

CelluLiteDress in Van Abbemuseum

 CelluLiteDress-5132

Van 6 tot 16 oktober staat CelluLiteDress in het VanAbbeMuseum

© foto: Lies Vogelzang

top
Agnes van Dijk