Agnes van Dijk

english click here

 

De passie om zelf dingen te maken zat er al vroeg in. Als kind was ik voortdurend in de weer met allerlei knutselwerkjes en als tiener begon ik kleding voor mijzelf te bedenken en te maken. Vanaf mijn zestiende kreeg ik privéles van een professionele, zeer kundige coupeuse. Weldra kon ik patroontekenen en beheerste ik de vele kneepjes van het couture vak.

Rond mijn veertigste besloot ik om naast werk en gezin een opleiding aan de Kunstacademie te volgen. Ik ontwikkelde me tot een ModeKunstenaar en startte in 2012 mijn eigen onderneming: onderscheidend en professioneel.

Met mijn creatieve vermogen, fantasie en technische vaardigheden vertaal ik ideeën, die ogenschijnlijk onmogelijk lijken, in unieke mode-creaties van ongebruikelijke materialen. Het onderzoek en experiment dat voorafgaat aan het maken van een creatie is cruciaal voor het creatieve proces, want daarin ervaar ik de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken. In het kader van duurzaamheid onderzoek ik hoe vergankelijke materialen houdbaar kunnen worden gemaakt. Dit resulteert in bijzondere creaties van bijvoorbeeld mandarijnschillen, eierschalen, koolbladeren, orchideeën, vissenhuid, zonnepitten en zeewier: ontwerpen waarvan de meeste jarenlang meegaan. Mijn ontwerpen weerspiegelen mijn  belangstelling voor kunst, cultuur, entertainment, natuur en duurzaamheid.

Mijn werk was eerder te zien tijdens The DutchDesignWeek, diverse exposities o.a. in  Kasteel Geldrop en  Kasteel L’Aspremont, internationaal kunstencentrum GLO’ART en in samenwerking met meester schilder Cornelis Le Mair in het Van Abbehuis. Ook lever ik creaties voor theater, catwalk en fotoshoots, waaronder twee shoots voor het ForYouMagazine, een landelijk lifestyleblad, waarvoor de meidengroep O’G3NE en zangeres Edsilia Rombley model stonden.

Ik vertel graag over mijn werk en met plezier maak ik je deelgenoot van mijn inspiratieproces, mijn (om)weg naar ModeKunst, de mooie vondsten, de experimenten en de verhalen achter de creaties. Dat doe ik met mijn voordracht ModeCapriole, van Ambacht tot Zeewier. Dit is niet zomaar een verhaal, maar een belevenis waarin het publiek wordt verrast met filmbeelden, prachtig fotomateriaal en echte creaties op pop en mannequin. Mijn voordracht is niet alleen interessant voor modeliefhebbers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het artistieke denken en graag geïnspireerd wil worden.
Meer informatie over deze bijzondere productie vind je hier.

Wil je een unieke creatie voor jou op maat gemaakt? Je bent van harte welkom om jouw wensen te bespreken.

Artiesten, theater-, musical-, dans-, variété- en performancegezelschappen zijn bij mij aan het juiste adres voor het ontwerpen en de vervaardiging van kleding en kostuums.

Ook het huren van mijn creaties voor optredens, fotoshoots, films en evenementen is mogelijk.